tisdag 5 januari 2010

Vädret


Det är ett jävla tjat om vädret. Nu är det för mycket grått, regn/nu är det för varmt/nu är det för torrt/nu VILL jag ha snö/nu är det för MYCKET snö/nu är det kallare än någonsin och jiddi-jadda-jo. Det finns alltid någon som klagar, ingenting är bra - vill man ha snö en dag och får det i några dagar så får det helst inte vara snö och kallt i mer än någon vecka för då är det för mycket och för länge och något fel på klimatet. Medierna trappar ju upp tjatet också.


Var glad att vi har så många olika vädertyper här. Tänk om vi bodde någon annan stans där det enbartn är kallt, eller enbart är varmt. Här har vi förmånen att få ha lite av varje. Var glad att vi har kyla och snö för då funkar naturen och den naturliga cirkeln med djur och växter som anpassar sig efter vårat klimat. Det är bra att kylan kommer - man kanske kan se det som (som det pratade om på svt) att vädret "återanpassar sig" då det varit en mild höst.


Jag tycker det är härligt nu när det är snö. Det är ljusare, det lyser mer och vi mår bra av ljus. Det är härligt att gå ute och höra den där skaran brista under fötterna, känna den friska luften och se på det fina, vita landskapet!

Njut av det vädret som är, vad glad över att vi har så olika väder och får upplleva naturen i olika skepnader, ta vara på det positiva och gräv för fan inte ner er i det negativa. NJUT

0 kommentarer: