torsdag 7 januari 2010

En föraning om förlossningen....

...ja, nu vet vi iaf hur det ser ut där. Sicken dag det har varit. Gick upp sådär äckligt tidigt nu när man är van vid att ha sovmorgon. For till mödravården för att kolla hur magen växt och hur bebisens hjärta lät. Magen mätte nu 33 cm. Normalt. Men hjärtat det slog lite väl snabbt. Har alltid legat runt 160/min, vilket är högt i sig men det har stadigt slagit så många slag vid varje kontroll. Idag, efter att barnmorskan bråkat lite med honom för att känna hur han låg, så slog hans hjärta från 180 upp till 200. Och inte ville det lugna ner sig heller. Tillslut fick jag vila i 45 minuter för att vi skulle lyssna på hjärtat igen. Men det var samma sak då, Det pickade på.

Barnmorskan ringde förlossningen som ville att vi skulle åka dit om inte specialistmödravården hade någon tid. Vi fick åka till spec.mödravården där en ctg kurva togs. Hjärtat pickade på där med. Som mest var det uppe i 215/min. Men, bebisen rörde sig hela tiden och mellan gångerna så gick ljudena ner till 160. Men, barnmorskan var orolig där också så vi blev ändå skickade till förlossningen i skövde.

Innan vi gick ifrån spec.mödravårdenn så kläckte människan ur sig "Lycka till nu om det blir så att du får föda barn idag!" Då gick min puls upp kan jag säga...hade varit rätt lugn innan. Så jag gick skakandes till bilen...

På förlossningen så blev det ultraljud där de verkligen kollade allt. Och allt såg bra ut. Som tur var. Alla organ satt som de skulle, kärlena gick till och från hjärtat fint och blodflödet i hjärta och navelstäng var bra. Bebisen var inte heller varken för liten eller stor. Ctg fick vi också göra med någon speciell apparat. Och det var som innan. Tur var väl att hjärtat inte slog så många slag hela tiden utan lugnande ner sig ibland.

Nu är vi iaf hemma och jag kan röra mig som vanligt. Vi ska på kontroll nästa vecka igen på kss. Inte visste de varför hjärtat slog så snabbt. Det kunde bero på att jag var stressad (vilket jag inte är går ju bara hemma och skrotar) eller om jag kunde ha någon infektion i kroppen, vilket jag inte heller har....

Ja det återstår att se hur detta slutar...

0 kommentarer: