tisdag 27 juli 2010

Adams sommar


Robert försöker läsa tidningen. Men det vill ju Adam med. Vädret är intressant - Adam diggar inte värmen så mycket så här spanas det efter kyligare väder!

Adam försöker ta tidningen från Robert...


Se mamma, så här blir vädret imorgon!


Adam har skördat gurkor. Här får vi fått 10 gurkor i veckan om inte mer. Nu börjar det tunnas ut som tur är. Både vi och grannarna har fått äta gurka så det står härliga till!
b
Mat-time. Gröt är gott.


Adam och kusin William. Tur att Adam har en "stor"kusin som tar hand om honom.

Gröt igen. Ingen idé med haklapp för ungen kladdar...eller kladdar mamma mer tro?!


När det är jätte, jättevarmt får man ha en blöt handduk över huvudet.


Känns som att sommaren sakta men säkert tar sin ände - gör faktiskt inte mig något för jag är ingen sommarmänniska. Robert har den här veckan börjat jobba efter att vi har haft 6 veckor hemma tillsammans. Vi har haft det väldigt gott. Robert och Adam har haft det bra framförallt. Jag har inte varit hemma så mycket eftersom jag varit på körskolan mest. Men nu har jag minsann körkort och en liten renault clio och det känns så underbart att bara kunna åka iväg!

Men, som jag skrev, Adam och Robert verkar ha haft det hur bra som helst. Det är helt otroligt härligt att se hur de knyter an till varandra. Tänk vad värdefullt det är för Adam att få ha sin pappa hemma - det är det minsann inte alla som får - orsakerna kan ju vara många, ekonomi verkar vara en stor bit. Tänk vad de papporna missar. Jag är av den åsikten att pappan ska ta lika mycket ansvar, lika mycket basansvar. Jag ska kunna lämna över Adam utan att ha dåligt samvete eller oro över att inte Adam ska ha det bra. Robert är ju förälder lika mycket som jag. Vi väljer tex att få en något mindre inkomst för att just vara hemma med Adam bägge två lika mycket. Det är iaf så himla gott att kunna känna att jag har Robert vid min sida och att vi tar lika mycket ansvar och gläds åt Adam tillsammans. Robert jobbar nu 8 veckor sen ska han vara hemma ett halvår.Gott.

Jag själv ska under dessa veckor försöka hålla igång bloggandet. Sedan får vi se hur mycket jag hinner/orkar. Det blir tufft att gå tillbaka fullt ut till ett helt nytt jobb. Underlättar iaf att jag kan köra dit själv istället för att passa bussar hit och dit.

Funderar annars på om jag ska ta tag i att få en tid inom vårdgarantin till kirurgen för gallan eller om jag bara ska skita i det. Har ju faktiskt lagt om min kost så jag har sluppit anfall ett bra tag nu. Ni vet, de rekommenderar att man ska undvika att äta ägg och fet mat när man har gallbesvär. Läste en artikel för några veckor sedan att om man började äta LCHF - utesluter mycket av de kolhydrater vi allt som oftast har till maten - så kunde besvären minskas. Och det hjälper för mig iaf. Jag äter inte strikt LCHF men försöker hålla mig till det hyffsat. Men jag kan ändå känna en oro över om LCHF är en bra kost?! Letar på internet men åsikterna är väldigt svartvita.

0 kommentarer: